Henkogning af ananas
Share
Vandbadshenkogning:
Opskriften giver ca. 12 x 250 ml glas
Ingredienser:
- 5 store, søde ananas
- 1 kg sukker til 1 liter ananas saft (eller så sød som du ønsker den, sirup kan laves helt ned til 125 gram sukker pr. 1 liter vand)
- Eddike til at tørre kanten med
Fremgangsmåde:
- Gør glassene klar og fyld vand i din gryde. Sørg for at gryden er høj nok til at alle flasker kan dækkes af vand uden at vandet koger over undervejs (hvis der bruges kogende saft, så hold glassene varme f.eks. i ovnen og varm vandet i gryden op).
- Skær ananas så skræl, top, bund og midter-striben skæres fra. Hav enten ananas i skiver, stave eller i stykker.
- Fordel ananas i glassene, pres dem godt ned i glasset.
- Kog skræller og indmad (ikke top og bund) i vand i ca. 60 minutter for at trække smagen ud så du står med ananas smagfuld vand.
- For hver 1 liter "saft" bruges 1 kg sukker (mindre kan godt gøre det, 1 kg sukker er en kraftig sirup).
- Fyld glassene op med varm ananas sirup indtil 2½ cm fra kanten.
- Fjern luftboblerne. Genjuster luftrummet til kanten af glasset, 2½ cm fra madvare til kant.
- Tør kanten med eddike. Hæld resten af eddiken i vandet. Låg på glassene.
- Hæld lidt eddike i vandet i gryden.
- Sæt glassene i bunden af gryden på en klud og hæld vand i, indtil vandet står 2-3 cm over lågene på flaskerne. Hav gerne låg på gryden, gennemsigtigt, så man kan holde øje hele tiden.
- Skru op for varmen indtil du kan høre at det koger.
- Så snart det bulderkoger så startes tiden.
- Sæt uret til 15 minutter for alle glas størrelser op til 500 ml glas og 20 minutter for alle glas størrelser op til 1 liters glas.
- Sørg for at der altid er 2-3 cm vand over lågene, top evt. op med nyt kogende vand undervejs (altid kogende så temperaturen ikke falder undervejs).
- Sluk for varmen og lad gryden stå og dampe af i 10 minutter.
- Træk flaskerne op ad gryden, sæt dem på et viskestykke og lad dem forsegle naturligt.
Damphenkogning:
Opskriften giver ca. 12 x 250 ml glas
Ingredienser:
- 5 store, søde ananas
- 1 kg sukker til 1 liter ananas saft (eller så sød som du ønsker den, sirup kan laves helt ned til 125 gram sukker pr. 1 liter vand)
- Eddike til at tørre kanten med
Fremgangsmåde:
- Gør glassene klar og fyld vand i din trykhenkoger inden du sætter den på lav varme (hvis der bruges kogende saft, så hold glassene varme f.eks. i ovnen).
- Skær ananas så skræl, top, bund og midter-striben skæres fra. Hav enten ananas i skiver eller i stykker.
- Fordel ananas i glassene, pres dem godt ned i glasset.
- Kog skræller og indmad (ikke top og bund) i vand i ca. 60 minutter for at trække smagen ud så du står med ananas saft.
- For hver 1 liter saft bruges 1 kg sukker (mindre kan godt gøre det, 1 kg sukker er en kraftig sirup).
- Fyld glassene op med varm ananas sirup indtil 2½ cm fra kanten.
- Fjern luftboblerne. Genjuster luftrummet til kanten af glasset, 2½ cm fra madvare til kant.
- Tør kanten med eddike. Hæld resten af eddiken i vandet. Låg på glassene.
- Sæt glassene i bunden af gryden med det varme vand og luk låget.
- Skru op for varmen indtil du kan høre at det koger.
- Så snart låseventilen popper op så startes tiden.
- Sæt uret til 15 minutter for alle glas størrelser op til 500 ml glas og 20 minutter for alle glas størrelser op til 1 liters glas.
- Sluk for varmen og vent til låseventilen falder ned, vent 10 minutter inden låget taget af.
- Vent 10 minutter før glassene tages op ad gryden.